Veljeltä jääneiden cd- ja lp-levyjen läpikäyntiä, muistelua, filosofointia, höpinää, arkea, elämää.

18.5.2021

Tuoksuva, kostea, lämmin toukokuu. Elämää puskee luonnosta esiin värikkäinä pisteinä, laikkuina, alueina. Maailma kohisee, sirkuttaa, humisee. Tämä on hienoa aikaa. Hyttysetkään eivät vielä käy kimppuumme.

Mitäs seuraavaksi? Sacred Reichin Surf Nicaragua -ep. Reipasta meininkiä. Thrash metalin kantaaottavaa päätyä, ja hyvää sellaista. Tämä bändihän kyllä hukkasi hetkensä ja laimeni parin levyn jälkeen jonkinlaiseksi asennegrooveksi. Monilla thrashaajilla oli 90-luvulla asenne, että ”jahas, kyllä mekin kun Pantera”. Ysärin puolivälin tienoilla thrash metal olikin erittäin epämuodikasta musiikkia. Ennemmin olivat jotain hybridejä, groove-death-power-funk-metallia, erilaisin painotuksin. Ei saatana mitä aikaa. Oli siinä ajassa (1995-1999) paljon hyvääkin toki.

 

 

Tällä ep:llä on myös vähän keskinkertaisesti vedetty cover Black Sabbathin War Pigsistä. Eipä Faith No Morekaan kovin jännää versiota tuosta biisistä uskaltanut tehdä. Klassikkobiisi tietysti toimii sinällään. Ehkä niitä kuitenkin pitäisi uskaltaa murjoa ja venyttää enemmän. Kuten vaikkapa Type O Negative teki Paranoidin kanssa. Type muuten oli bändi, josta itse aloin diggailla ensin – jonkinlaisen goottiuteliaisuusvaiheen aikana – ja veli vasta myöhemmin tajusi tuon omaperäisen porukan hienouden; rujon, väkivaltaisen, pehmeän, kuulaan, herkän ja sarkastisen virnuilun yhteenliittymän.

No, näissä älppäreissä on Sacred Reichiltä myös levyt The American Way ja Ignorance. Viimemainittu on rosoinen ja voimakkaalla liekillä palava debyytti. The American Way taas on toinen kokopitkä, joka tuli pari vuotta tuon Surf Nicaragua -ep:n jälkeen, vuonna 1990. Enpäs muistanutkaan, että tämä on näin laiskanpulskeaa. En nyt surkeaksi haukkuisi, mutta vähän tällaista...pullaa. Eipä siinä, ei nirsoilla, kyllä tämäkin kahvin kanssa menee! Cd-levyissä muuten taisi olla vuoden 1996 Heal, sepä vasta olikin groove-jyrällä ajelua muistaakseni. Vai olikohan siinä vähän jotain ”paluu juurille” rymistely-yritystä mukana? Pitää jossain välissä testailla?


Ignorancelta vähän räväkämpää menoa tähän lopuksi. Palataan asiaan!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suositut postaukset